Fly Drive Solares Noord en Midden Portugal Afbeelding Fly Drive Solares Noord en Midden Portugal
Fly Drive Solares Noord en Midden Portugal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Quintas en Casas

Fly Drive Solares Noord en Midden Portugal

***

plane hotel car


11 Dagen


Deze 11-daagse individuele fly & drive brengt u van Barcelos naar Rio Maior. U bezoekt onderweg mooie plaatsen als Viana do Celorico de Basto, São Pedro do Sul en Sertã. Helemaal omdat we deze reis gecombineerd hebben met de wereldstad Barcelos en Rio Maior, 'the place to be' om lekker in de zon te zitten!




Dag 1: Aankomst en reizen naar Barcelos


Laat je verleiden door een reeks van 3 fantastische accommodaties in Barcelos. Je overnacht in Quinta de Santa Comba, Casa da Sequíade of in Quinta do Sourinho. Quinta de Santa Comba is een ware ervaring van een stap terug naar jaren van de landbouwdagen. Dit pastorale huis, met zijn karakteristieke stenen muren en een houten balk, staat garant voor een warm welkom voor zijn gasten. Geïntegreerd in deze woning is een prachtige kapel, een paradijs voor rustige ontspanning aan het einde van de dag. Casa de Sequiade dateert uit de 18e eeuw, hoewel het onlangs is gerenoveerd met behoud van de pracht van het voormalige historische gebouw. De stenen muren werden hersteld, waardoor het typische graniet van de regio zichtbaar werd en ook een volledige isolatie van de interieurs mogelijk was. De bijbehorende buitenruimte is zorgvuldig aangelegd en beschikt over geheime schuilplaatsen vol schoonheid. Recreatieve voorzieningen zijn onder andere een prachtig zwembad, fietsen en een speelkamer en u ontvangt een warm en hartelijk welkom. Eindelijk, gebouwd in het begin van de 18e eeuw, was het landhuis Quinta do Sourinho na object van een harde en rigoureuze restauratie die resulteerde in dit fantastische en eigenaardige bezit. Het hoofdgebouw biedt architectonische details van grote verfijning en biedt accommodatie van hoge kwaliteit. Het staat in een rustige, rustieke omgeving met een heerlijk vredig uitzicht en het is omringd door landbouwgrond met kastanje-, noten- en fruitbomen, druivenranken en granieten muren. Volledig omringd door dit natuurlijke groene landschap is het de ideale plek voor diegenen die iets unieks zoeken. Recreatiemogelijkheden zijn onder andere een zwembad, fietsen en een speelkamer.


Dag 2: Barcelos

Barcelos is een mooie stad in het noorden van Portugal, omringd door de rivier de Cávado, in het hart van de regio Minho, vrij beroemd om zijn traditionele handgemaakte producten, voornamelijk in aardewerk en keramiek, en produceert een van de meest populaire nationale symbolen: de " Galo de Barcelos "(Barcelos 'Rooster). De oorsprong van de nederzetting is vrij oud, daterend uit de prehistorie, bewoond door vele verschillende culturen, zoals de Carthagers of Romeinen. Op 25 minuten rijden afstand, vindt u de historische stad Braga, een van de eerste steden van Europa en een grote stad in Portugal, ook beschouwd als de Europese jeugdhoofdstad in 2012. Over Barcelos zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en bezienswaardigheden de kerk van Bom Jesus, het paleis van de graven van Barcelos, de middeleeuwse brug van Barcelos en de Torre do Cimo da Vila (toren van de top van het dorp). U kunt ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, het Museu de Olaria (aardewerkmuseum) of het Centro de Artesanato (handwerkcentrum). De gastronomie is vrij eenvoudig, maar niet minder uniek. Probeer de beroemde 'Galo Assado' (roosterde haan), de 'Rojões', 'Papas de Sarrabulho' of de populaire kabeljauw. Je zult ook verschillende recepten van gekookte eend vinden. Voor het lokale gebak, vind je de 'Doces de Romaria', de beroemde 'Queijadas de Barcelos', de 'Sonhos' (Dreams) en 'Brisas do Cávado'.




Dag 3: Barcelos - Celorico de Basto

Van Barcelos naar uw accommodatie, raden wij aan om de weg naar het stenen huis te gaan, een huis dat algemeen bekend staat als het 'Flintstones-huis', met een prachtig landschapsgezicht over de Moreira do Rei-vallei, is zeker een bezoek waard. Binnen 30 minuten bereikt u uw accommodatie, Casa de Canedo. Casa do Canedo is een landhuis gebouwd in de 17e eeuw en het was en is nog steeds de focus van een land- en bosbouw landgoed dat zich uitstrekt over ongeveer 90 hectare. Gelegen in de regio Basto, een gebied dat bekend staat om zijn prachtige landschap en zijn wijnen, ligt het op gelijke afstand van de dorpen Cabeceiras de Basto, Celorico de Basto en Mondim de Basto, elk het administratieve centrum van een gemeente die beide de moeite waard zijn jouw tijd.

Het huis ligt in een rustige vallei, op ongeveer 500 meter van de weg, tussen Fermil de Basto en Arco de Baúlhe. Het kijkt uit op de bergen van de Serra do Marão die oprijzen aan de andere kant van de Tâmega-rivier naar de hoge top van Senhora da Graça. Casa de Canedo is een ideale plek om de contrastrijke natuurlijke schoonheidspunten te verkennen en het rijke culturele en folkloristische erfgoed van deze regio te ontdekken. Daarnaast ligt het op een comfortabele reisafstand van de golfclub in Amarante. Gelegen in een rustige vallei, is het een perfecte bestemming om te wandelen, fietsen of zwemmen in het zwembad op zomerdagen. Ontdek het.


Dag 4: Celorico de Basto

Celorico de Basto is een mooi dorp uit het noorden van Portugal, aan de rivier de Tâmega, gevormd door vruchtbare valleien, met een rijke en interessante geschiedenis, op een plek van grote natuurlijke schoonheid, tussen de bergketens Barroso en Marão. De oorsprong van het dorp is oud, met veel verschillende mensen en culturen die dit gebied bewonen, vóór de aankomst van de Romeinen op het Iberisch schiereiland. Daarom was het Arnóias-kasteel het strategische verdedigingspunt tijdens de hele middeleeuwen. De regio presenteert ook een groot aantal herenhuizen die, voornamelijk na de 7e eeuw begonnen te worden gebouwd rondom, het veranderen van daarna het landschap met verschillende barokke elementen, met de regionale materialen, zoals de Casa do Campo, de Boa Vista en Outeiro Solars , de Casa da Portela, de Gandarela, de Prado (9e eeuw) of de Casa da Igreja. De omringende natuur is een van de grootste kenmerken van Celorico de Basto, en vanuit de gezichtspunten van Alto do Viso en het kasteel van Árnóia heb je verbluffende panorama's, met uitzichten vanaf de Tâmega-vallei tot aan de bergketens Alvão en Marão. De Matamá-brug is ook een icoon, gebouwd in 1935, het is een van de grootste granieten bruggen van heel Europa.

De gastronomie van de regio is rijk aan specialiteiten zoals de "Arroz de Cabidela" (kip met rijst), de kool met bonen en gerookte ham, de geroosterde geitenbok of de beroemde Serra-kaas, evenals verschillende gebakjes en desserts, zoals de "Pão-de-Ló" (een lichte cake met eierroom), de "Cavacas" (op suiker gebaseerd koekje) of de eierpudding. Je kunt ook de unieke Vinho Verde (groene wijn of jonge wijn) niet missen. Het is een lichte, frisse en bruisende wijn, waarvan de naam niets te maken heeft met de kleur of de druif, maar met de regio waar het wordt geproduceerd. De Vinho Verde is de grootste beschermde oorsprongsbenaming regio van Portugal.

Voel je vrij om ook Cabeceiras de Basto of Mondim de Basto te bezoeken, de andere twee dorpen op gelijke afstand van Casa do Canedo.


Dag 5: Celorico de Basto - São Pedro do Sul

São Pedro do Sul is een stad in het hart van de Lafões-vallei, omringd door de massieven van de Sierras van Arada, Gralheira en São Macário. São Pedro do Sul is vooral bekend om zijn thermale bronnen, waarvan het geneeskrachtige geneeskrachtige water al door de en later in de twaalfde eeuw werd gebruikt, ook bezocht door Dom Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, die een charter kwam schenken aan de dorp. De zachte openhartigheid van de Serran-volkeren wordt genoteerd in de broederschap. Hier vindt u vriendelijke en oprechte mensen die altijd bereid zijn waardevolle informatie te geven over de regio en de verborgen plaatsen die een bezoek waard zijn. São Pedro do Sul, het meest bloeiende bloembed van Lafões, bevat daarin de oneindige landschappen met duizenden kleuren en geuren van veel bomen en bloemen. Na een lange reis vanuit Celorico de Basto, zouden de thermale baden geweldig zijn om de dag te eindigen.

De Quinta da Comenda is uw accommodatie voor de komende twee nachten. Een geweldig landhuis en Noble Farm dat dateert van vóór de oprichting van Portugal, in 1143. Het was eigendom van de koningin D. Teresa, moeder van Afonso D. Henriques, de eerste koning van Portugal. Een landgoed voor landbouw en wijnbouw omringt het huis van uitzonderlijke architectonische schoonheid.

Dag 6: São Pedro do Sul

Je hebt veel dingen te zien en te experimenteren in São Pedro do Sul. Er zijn vier belangrijke schistdorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar ze hebben wat rijtijd nodig. U kunt kiezen uit 'Aldeia da Pena', 'Aldeia do Fujaco', 'Aldeia de Covas do Monte' of 'Aldeia de Covas do Rio'. Elk van hen is een bezoek waard, maar het is niet nodig om ze allemaal te bezoeken, tenzij je dat echt wilt. Mis het culinaire meesterschap van Roasted Kalfsvlees niet, het beroemdste gerecht in São Pedro do Sul. Het geroosterde lamsvlees in de houtoven is ook zeer aan te bevelen. Vraag gewoon wat je nog meer kunt proberen en zonder enige twijfel is het enige probleem dat je hebt, te beslissen welk gerecht je wilt. Er zijn ook wat gebakjes die je moet proberen, zoals 'Pão de Ló do Sul', 'Folar', 'Caladinhos' en 'Vouguinhas'. De wijn van São Pedro do Sul is ook heel karakteristiek, omdat hij behoort tot een van de belangrijkste BOB-gebieden (beschermde oorsprongsbenaming), de BOB van Lafões, waar je enkele van de beste nationale scherpe witten en rode wijnen kunt vinden, aangezien deze De kleine, granitische regio ligt verscholen tussen de noordwestelijke hoek van de Dão-regio en de zuidelijke punt van de Vinho Verde-regio. Qua stijl lijken de wijnen meer op Vinho Verde, met een hoge zuurgraad als een onderscheidend kenmerk. 'Arinto', 'Cerceal', 'Dona Branca', 'Esgana Cão' en 'Rabo de Ovelha' zijn de witte druiven, met 'Amaral' en 'Jaen' die de rode tinten domineren.

Als je er nog tijd voor hebt, bezoek dan het prachtige stadje Viseu, op slechts 30 minuten afstand, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.




Dag 7: São Pedro do Sul - Sertã

Het typische Sertã-dorp ligt boven een prachtige vallei, waar het stroompje met dezelfde naam als het dorp loopt. Dit is een vredig dorp dat in de landbouw en in de houtindustrie zijn belangrijkste bronnen van rijkdom heeft.

Er zijn een aantal typische gerechten in Sertã. Je kunt kiezen uit 'Maranhos', dat is niets meer dan gevulde lam, ham, magere worst, spek, rijst, munt, olijfolie, zout, citroen, peper en witte wijn, of een mooie 'Bucho Recheado', een specialiteit met varkenssteak, varkenslende, kip, ham, dunne chorizo, eieren, rijst, brood, gehakte peterselie, witte wijn, sinaasappels en citroensap vermengd met gehakte peterselie, zout en kruidnagel. Vraag naar 'Sabores do Pinhal', 'Ponte Velha' of 'Ponte Romana'. In een van deze restaurants zul je echt tevreden zijn.

Als dessert raden we je aan om 'Cartuchos de Amêndoa de Cernache do Bonjardim' te proberen. Een hint: suiker, eigeel en amandelen. De gastronomie wordt gedaan met zoveel affectie dat je je niet anders dan verbaasd kunt voelen. U vindt het grootste typische gebakje in drie grote winkels genaamd 'Mimo Doce', 'Império' en 'Doce Mil', beide drie op 5 minuten afstand van uw accommodatie.

Over wijnmakerij hoeft u niet rond te rijden. Albergue do Bonjardim, het verbazingwekkende herenhuis waar u wordt ondergebracht, is een van de belangrijkste producenten van de regio en zal aan al uw behoeften voldoen met enkele van de meest beroemde wijnvariëteiten van Portugal, zoals 'Touriga Nacional' en 'Tinta Roriz'.


Dag 8:

Sertã

Er zijn te veel sites om te bezoeken in Sertã, daarom markeren we de Matriz-kerk van Cernache do Bonjardim, de São João Baptista-kapel, het Sertã-kasteel en de Filipijnse brug van Sertã, het Rock Art Station van Fechadura en het Rock Art Station van Lajeira. Als je je met de natuur wilt bezighouden, kun je ook enkele gedeelten bezoeken of zelfs een van de zeven belangrijkste routes van Sertã uitvoeren. We raden het pad van 'Rota dos Pastores e da Lajeira' aan vanwege zijn uitzicht op het landschap vanaf 916 meter hoogte en vanwege zijn geschiedenis, omdat je er de twee archeologische Rock Art Stations kunt bezoeken. Maar dit is een moeilijke. Het kost tijd en moeite. Onze tweede suggestie is het pad 'Trilho do Zêzere', een verbazingwekkend rond pad van korte duur dat je de adem beneemt, terwijl je langs de rivier de Zêzere wandelt en het uitzicht op het landschap van 375 meter hoogte bezoekt. Als u een rustigere en rustigere dag verkiest, raden wij u aan om rond Sertã te rijden, naar de landen Pampilhosa da Serra, Ferreira do Zêzere, Oleiros, Mação, Vila de Rei, Figueiró de Vinhos of Pedrógão Grande.




Dag 9:

Sertã - Rio Maior

Rio Maior is een belangrijke agrarische en industriële regio, in het midden van het land, waar het landschap is verdeeld in twee verschillende realiteiten: dennenbomen en eucalyptusbossen, typische vlakten aan de zuidkant en het Candeeiros-gebergte aan de zuidkant. noorden. Het is in Rio Maior dat het hoofdkwartier van de Serra de Aires en het Candeeiros Natuurpark zich bevindt. Hier arriveert u bij uw accommodatie, Casa do Foral, een traditionele constructie van de regio Ribatejo die al vier generaties in handen is van dezelfde familie. Het is onlangs gerenoveerd met details van hoge kwaliteit en luxe. De inrichting bestaat uit een aantal aantrekkelijke 18e-eeuwse tegelpanelen en er is een comfortabele en elegante snookerruimte en een uitnodigend zwembad. Omringd door de natuur, voltooid door zijn betoverende tuin, is het ideaal voor degenen die rust, natuur, privacy en levenskwaliteit voorrecht. Er zijn uitstekende stranden op korte reisafstand.

De regio Rio Maior heeft ook een rijke gastronomie te bieden, tussen visgerechten zoals 'Enguias Paul' (stijl Eels Paul) of 'Chícaros com Bacalhau Assado', een type erwt en gebakken kabeljauw met maïsbrood en olijfolie, naar vleesgerechten, zoals Rooster met walnoten. De bekendste recepten uit Rio Maior zijn de bijgerechten op basis van maïsbrood, olijfolie, bonen en andere groenten. Sommigen van hen worden 'Magusto', 'Tiborna' of 'Lapardana' genoemd. De restaurants die we aanbevelen zijn 'Cantinho da Serra', 'Maeluisa' (Moeder Louise), 'Palhinhas Gold' en 'Churrasqueira Matias'. Het gebak is ook geweldig, met de nadruk op de 'Pão-de-Ló' van Rio Maior, het bekendste gebakje van de regio. Ook zijn er enkele andere zoete recepten als 'Nógados' of 'Lions of Rio Maior'. Je vindt ze in de banketbakkers 'Bellaria' en 'Alcides'.

Dag 10: Rio Maior

Rio Maior presenteert sinds mensenheugenis verschillende overblijfselen van menselijke bezigheden, en een rijke geschiedenis, zichtbaar door zijn prachtige monumenten, zoals de Misericórdia-kerk uit de 16e eeuw en de Matriz-kerk uit de 17e eeuw, of de nieuwsgierige Matriz-kerk uit het pittoreske dorpje Alcobertas, gebouwd tussen de 14e en de 18e eeuw, met een megalithische dolmen die dienst doet als zijkapel. Ook de zoutpannen van Rio Maior zijn een van de meest interessante hoogtepunten van de gemeente, naast andere interessante gebouwen, zoals de vele herenhuizen in de regio die het belang van Rio Maior door de eeuwen heen laten zien. Als u liever contact hebt met de natuur, kunt u een rit maken naar het natuurpark Serra de Aires e Candeeiros of naar de grotten van Mira de Aire.

Dag 11: Dag van vertrek

De FlyDrive is ten einde en het is tijd om je bagage in te pakken en naar Lissabon Airport te gaan. Als je vluchtschema het toelaat, probeer dan het centrum van Lissabon te bezoeken, want de hoofdstad zal je aandacht trekken.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Locatie


Vluchten
U vliegt naar Barcelona International Airport (BCN)
U vliegt terug vanuit Lisbon Airport (LIS)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 10 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Aankomst en reizen naar Barcelos
  • Dag 2: Barcelos
  • Dag 3: Barcelos - Celorico de Basto
  • Dag 4: Celorico de Basto
  • Dag 5: Celorico de Basto - São Pedro do Sul
  • Dag 6: São Pedro do Sul
  • Dag 7: São Pedro do Sul - Sertã
  • Dag 8: Sertã
  • Dag 9: Sertã - Rio Maior
  • Dag 10: Rio Maior
  • Dag 11: Dag van vertrek

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

Fly Drive Solares Noord en Midden Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail