Fly Drive Pousadas Lissabon Porto via Alto Alentejo Afbeelding Fly Drive Pousadas Lissabon Porto via Alto Alentejo
Fly Drive Pousadas Van Lissabon naar Porto via Alto Alentejo ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Pousadas

Fly Drive Pousadas Van Lissabon naar Porto via Alto Alentejo

****

plane hotel car


9 Dagen

Deze schitterende Pousada Fly Drive leidt u vanaf de hoofdstad Lissabon door Alentejo met haar charmante kasteelstadjes, langs schitterende natuurgebieden en middeleeuwse steden naar het uiterste noorden van Portugal. De charmante vestingstadjes in de Alentejo hebben een interessante geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Via het natuurgebied Serra da Estrela bereikt u langs de prachtige Douro Vallei het mooie groene Noorden van Portugal met Wereld Erfgoed hoogtepunten in Porto en Guimaraes.



Dag 1:

 

Aankomst in Lissabon


Aankomst in Lissabon en ontvangst van uw huurauto.

Overnachting in Pousada Palacio de Queluz.


Dag 2: Lissabon


U start uw rondreis door Portugal in Lissabon met een stadstour. In Lissabon is men bewust van de schoonheid van de stad. Op ieder hooggelegen punt vind je wel een miradouro met een schitterend uitzicht over deze sfeervolle stad aan de Taag. En te zien valt er veel. Lissabon is ook nog eens een gezellige uitgaansstad vol restaurantjes, cafes en bijzondere oude koffiehuizen. De bruisende hoofdstad kent verschillende wijken met elk zijn eigen sfeertje. Belem, Lissabon's entree aan de Taag, herinnert nog steeds aan de tijd van de ontdekkingsreizigers. Slenter door de Moorse wijk Alfama met een wirwar van middeleeuwse straatjes en trappen. Gezellige terrasjes om te lunchen vindt u in de hippe wijk van Lissabon Bairro Alto. En overal bovenuit torenen witte kerken en kloosters en uiteraard het beeldbepalende Castelo de Sao Jorge. Tevens kunt u vanuit uw Pousada een excursie maken naar het nabijgelegen gelegen sprookjesachtige Sintra met haar prachtige paleizen.

Overnachting in Pousada Palacio de Queluz.


Dag 3: Evora


Vandaag trekt u er vroeg op uit om via het museumstadje Evora naar het kasteelstadje Marvao te rijden. Dwars door de Alentejo met haar schitterende heuvellandschap rijdt u naar de monumentale stad Evora. Evora heeft geen hoogtepunten, Evora is een hoogtepunt. De UNESCO kon ook al geen keuze maken en heeft simpelweg alles binnen de stadsmuren tot werelderfgoed uitgeroepen. Terecht, want het is juist het harmonieuze geheel dat het stadje maakt tot wat het is. U vindt hier naast de vele momumenten een Romeinse tempel, een aquaduct, sfeervolle straatjes met witgepleisterde huisjes. De stad staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Na uw bezoek aan Evora rijdt u naar Vila Vicosa voor uw overnachting in de historische gelijknamige Pousada.

Evora
Overnachting in Pousada Vila Vicosa.


Dag 4: Marvao


Van Evora rijdt u verder richting Marvao.
Op de oude handelsroutes langs de Spaanse grens ligt bijna op elke heuveltop een versterkt stadje, waar de tijd sinds de middeleeuwen lijkt te hebben stilgestaan. Ook de grotere plaatsen, zoals Elvas, Estremoz en Castelo de Vide, hebben allemaal hun eigen charme.
Op 900m hoogte doemt het kasteeldorpje Marvao op. Omgeven door enorme muren die naadloos overgaan in de rotswanden geven een paar poorten toegang tot een doolhof van middeleeuwse steegjes. Het maakt niet uit welke straat of trap u neemt, ze zijn allemaal even mooi.
Het castelo torent nog een stuk boven het stadje uit en biedt een fabelachtig uitzicht tot aan de Serra da Estrela.

marvao
Overnachting in Pousada de Marvao.


Dag 5: Serra da Estrela


U rijdt vanuit de Alto Alentejo het centrum van Portugal binnen. De Serra da Estrela, de westelijke uitloper van het Castiliaans scheidingsgebergte, is sinds 1976 natuurpark. Het beslaat een oppervlak van ruim 100.000 hectare en is daarmee het grootste natuurpark van Portugal. In dit gebied kunt u prachtige wandelingen maken.

Overnachting in Pousada Serra da Estrela.


Dag 6: Viseu


Vandaag rijdt u richting de Dao wijnstreek naar Viseu, de hoofdstad van Beira Alta. Viseu is een levendige regionale stad, die sinds de Romeinen een belangrijk centrum werd. Heerlijk door het middeleeuwse centrum struinen en op terrasjes genieten van de heerlijke lokale specialiteiten. U overnacht in de comfortabele Pousada de Viseu!

Viseu
Overnachting in Pousada Viseu.


Dag 7: Guimaraes via de Douro vallei



Vandaag rijdt u rustig richting Guimaraes. Als u vroeg op pad gaat, kunt u ervoor kiezen via de Douro vallei te rijden. Onderweg nemen de kleine dorpjes u mee naar de cultuur van het land. De absolute aanrader is de legendarische N-222 naar Pinhao via het dorpje Peso da Regua. De 27 km lange weg met zan 93 bochten bieden u even zoveel uitzichten. Na een lunch in Pinhao rijdt u terug richting Guimaraes. Vooral in het voorjaar en najaar als de groene en later bonte tinten het uitzicht kleuren is het hier op zan mooist.

In Guimaraes, waar u het historische centrum kunt bezichtigen (UNESCO Werelderfgoed) staat het kasteel van de eerste Portugese hoofdstad. In dit schattige plaatsje en het heerlijke hotel heeft u tijd om heerlijk tot rust te komen. Een bezoek aan het Paleis van de hertogen van Bragança is aan te raden.

Guimaraes
Overnachting in Pousada Mosteiro Guimaraes.


Dag 8: Guimaraes en Porto


Vandaag staat de bijzondere stad Porto op uw programma. De oude volkswijk van Porto, Ribeira, staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Porto is een historische stad dat bestaat uit een wirwar van smalle straatjes die deel uitmaken van de oude wijk Ribeira tot aan de grote pleinen van de Avenida dos Aliados. De regio staat bekend om de productie van port, die nog steeds in de uitgestrekte kelders langs de oevers van de machtige rivier de Douro wordt opgeslagen. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Overnachting in Pousada Mosteiro Guimaraes.


Dag 9: Porto en terugvlucht


Afhankelijk van uw terugvlucht, kunt u vandaag nog bezienswaardigheden bekijken in de prettige stad Porto.

Porto
*Deze autorondreis kan verlengd worden met enkele overnachtingen in Porto. Wij bieden diverse small luxury hotels in Porto en informeren u graag verder over de mogelijkheden.

**De beschreven Pousada route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de door u gekozen periode een Pousada niet meer beschikbaar zijn, dan bieden wij een gelijkwaardig alternatief.



Hotels
Pousada queluz
Dit luxe hotel ligt in het gebouw dat vroeger gebruikt werd door de Koninklijke Garde van het Hof in het Paleis van Queluz. Het biedt ruime kamers met een satelliet-tv.
De kamers met airconditioning van Pousada Palacio de Queluz zijn individueel ingericht met warme kleuren en elegante, houten meubels. Alle kamers hebben een bureau, een minibar en een eigen badkamer.
In Cozinha Velha, het restaurant van Pousada Palacio de Queluz, kunt u genieten van zowel authentiek Portugese als internationale gerechten. De bar serveert verfrissende drankjes en snacks. Er is ook nog roomservice beschikbaar.
Bij de 24-uursreceptie kunt u een auto huren om de prachtige omgeving te verkennen.
Er is gratis privéparkeergelegenheid. Het centrum van Lissabon ligt op slechts 15 km van Pousada Palacio de Queluz en het is 14 km naar Sintra.

Pousada Vila Vicosa
Dit hotel is gevestigd in een voormalig klooster en ligt vlak bij het historische dorp Vila Viçosa. Het wordt omgeven door weelderige landschapstuinen. Het hotel biedt een buitenzwembad, een ruim terras en een heerlijk restaurant.
De elegante kamers van het Pousada Convento de Vila Viçosa zijn ingericht in warme kleuren. Ze zijn voorzien van houten meubels, een kabel-tv en een marmeren badkamer met een ligbad.
Gasten kunnen van een maaltijd genieten in het restaurant, waar authentieke, lokale gerechten en internationale wijnen geserveerd worden. De loungebar biedt een ongedwongen sfeer en serveert lichte snacks en verfrissende drankjes.
Het buitenzwembad van het Pousada Convento de Vila Viçosa wordt omgeven door ligstoelen en parasols.
Het hotel ligt op 1 km van het station van Vila Viçosa en er is gratis parkeergelegenheid bij de accommodatie.
Pousada Marvao
Dit charmante pousada is gevestigd in twee kleine traditionele witte huisjes in Marvão, en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen vanuit haar restaurant. Het hotel beschikt over kamers met kabel-tv en airconditioning.
De kamers van het Pousada de Marvao zijn uitgerust met een minibar, een bureau, en een eigen badkamer. Alle kamers zijn ingericht met elegant houten meubilair en warme kleuren.
Het panoramische restaurant biedt authentieke Portugese en internationale gerechten. De bar schenkt allerlei verfrissende drankjes. Roomservice is ook beschikbaar.
Nabij het Pousada de Marvao kunt u onder meer vissen en wandelen. U kunt ook het middeleeuwse stadje verkennen, dat een kasteel heeft.

Pousada Serra Da Estrela
Pousada da Serra da Estrela in Covilhã biedt een buiten en een binnenzwembad.
Vanuit het hotel, met gratis WiFi, kijkt u ver en weids uit op het prachtige landschap.
De kamers bieden allemaal airconditioning, een flatscreen-tv en een minibar. In de privébadkamer vindt u een föhn en een douche of een bad. Verder zijn er een bureau, een kluisje en beddengoed aanwezig.
Bovendien kunt u in Pousada da Serra da Estrela in uw kamer van een ontbijt genieten.
Het -la-carterestaurant serveert een gevarieerd menu. Voor ontspannende momenten wendt u zich tot de bar waar drankjes worden geschonken.
Of u maakt gebruik van de spa, het wellnesscentrum en de fitnessruimte. Naast al deze faciliteiten heeft het hotel een gemeenschappelijke lounge, een recreatieruimte en een bagagedepot. In de omgeving en bij het hotel zijn allerlei activiteiten te ondernemen, zoals skiën. Parkeren is er gratis.
Pousada da Serra da Estrela is midden in het gelijknamige natuurpark gevestigd en op 4 km afstand van de kapel Penhas da Saúde. Op 7 km afstand kunt u het Museu de Lanifícios, ofwel het wolmuseum bezichtigen. De snelweg A23 bereikt u na 15 km vanaf het hotel.
Tot slot is de internationale luchthaven van Lissabon 279 km verderop te vinden.

Pousada Viseu
Pousada de Viseu is gevestigd in een magnifiek 19e-eeuws gebouw in de stad Viseu. Het biedt ruime kamers, spafaciliteiten, binnen en buitenzwembaden.
De kamers van De Viseu hebben moderne meubels. Ze zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben tevens een ruim gemeubileerd balkon met een panoramisch uitzicht over de stad.
Het stijlvolle restaurant van het Pousada serveert traditionele gerechten, die bereid worden met verse ingrediënten. Lokale specialiteiten zijn de appels van Beira Alta en kaas uit de Serra da Estrela.
U kunt genieten van de sauna en de hot tub of ontspannen tijdens een massage of in het heerlijke Turkse bad.
Het Pousada De Viseu heeft uitzicht op het oude deel van de stad en ligt op 5 minuten lopen van het groene park Florestal de Fontelo.

Pousada Mosteiro Guimaraes
De Pousada Mosteiro de Guimaraes bevindt zich in een 12e eeuws augustijner klooster, dat uitkijkt op Guimarães.
De kamers zijn uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder airconditioning en kabel-tv.
De individueel ingerichte kamers liggen aan wat vroeger de kloostergangen waren.
Alle kamers van Pousada Mosteiro de Guimaraes hebben een eigen badkamer.
Pousada Mosteiro de Guimaraes ligt op loopafstand van het centrum van Guimarães en op slechts 2 km van het winkelgebied.
In Pousada Mosteiro de Guimaraes kunt u genieten van het buitenzwembad of een heerlijke wandeling maken door de tuinen.
De Pousada biedt gratis eigen parkeergelegenheid. Het sportpaviljoen van Guimarães ligt op 3 km afstand.


Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Vluchten Amsterdam - Lissabon en Porto - Amsterdam
  • Luchthavenbelasting
  • 8 overnachtingen in de Pousada hotels volgens beschrijving
  • Verzorging op basis van logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Onze autohuur is All-in, dit wil zeggen inclusief:

  • Ongelimiteerde kilometers
  • Extra WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
  • Gratis pick-up op de luchthaven van Lissabon en drop-off op de vluchthaven van Porto

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Aankomst in Lissabon
  • Dag 2: Lissabon
  • Dag 3: Evora
  • Dag 4: Marvao
  • Dag 5: Serra da Estrela
  • Dag 6: Guimaraes via de Douro vallei
  • Dag 6: Viseu
  • Dag 7: Guimaraes en Porto
  • Dag 8: Porto en terugvlucht

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail