Fly Drive Pousadas Noord Portugal Afbeelding Fly Drive Pousadas Noord Portugal
Fly Drive Pousadas Noord Portugal ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Pousadas

Fly Drive Pousadas Noord Portugal

****

plane hotel car


8 Dagen

Ondanks dat Portugal slechts een kwart van het Iberisch schiereiland bevat, herbergt zij een zeer rijke geschiedenis, interessante cultuur en ongerepte natuur. Deze aspecten zijn zeer zeker terug te vinden in het schitterende noordelijk Portugal. De prachtige valleien met wijngaarden langs de rivier de Douro, vele historische stadscentra, kasteelstadjes, prachtige natuurgebieden en gezellige vissersdorpjes met eeuwenoude tradities, nemen u terug in de tijd. U maakt gedurende deze Pousada Fly Drive door Noord Portugal op unieke wijze kennis met de noordelijke regio door te verblijven in prachtige Pousadas, veelal gevestigd in oude kastelen en kloosters, verbonden met het erfgoed van dit prachtige land. Werelderfgoed cultuur vindt u in Porto en Guimaraes, heerlijke lokale gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat.



Dag 1: Vetrek naar Porto - Guimaraes


U vliegt vanuit Nederland in nog geen drie uur naar de luchthaven van Porto, de op één-na- grootste stad van Portugal in het noordwesten van het land.

Uw eerste bestemming tijdens deze Fly Drive door Noord Portugal is het historische Guimaraes, welke op ongeveer 55km afstand van de luchthaven is gelegen. De stad ligt aan de rand van het Santa Catarina gebergte en was na de oprichting van Portugal in de 12e eeuw de eerste hoofdstad van Portugal. De stad staat bekend om haar historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel waar de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques (Alfonso I), is geboren.
Het middeleeuwse centrum van Guimaraes kenmerkt zich door de smalle straatjes waar het langs de oude huizen heerlijk wandelen is.

U zult de nacht doorbrengen in de prachtige Pousada Mosteiro de Guimarães. In dit oude augustijner klooster. De recente renovaties garanderen dat u als gast voorzien bent van alle moderne gemakken.
Echter heeft de Pousada niet ingeleverd aan authenticiteit waardoor het geschiedenis uitademt.



Dag 2: Guimaraes (Minho regio)


Op dag twee heeft u de gelegenheid om op uw gemak de omgeving te verkennen. De stad staat op de werelderfgoedlijst en het historische centrum leent zich uitermate voor een ontspannende wandeling langs alle bezienswaardigheden: langs de ijzeren verandaas, granieten balkonnetjes, porticoas en bogen die zo kenmerkend zijn voor de middeleeuwse bouwstijl, waant u zich even terug in de tijd.

U kunt uw wandeling starten in het stadshart aan de Largo da Oliveira waar u de Padrão do Salado (een monument opgericht door Alfonos IV ter ere van de slag bij Salado) en de kerk van Nossa Senhora da Oliveira (een kapittelkerk die gedurende de middeleeuwen tot één van de belangrijkste religieuze plekken van het land behoort) vindt. In de kapittelzaal, de priorij en het klooster herbergt nu het Museu de Alberto Sampaio waar objecten tentoongesteld staan die ooit toebehoorden aan de kerk.

Na uw bezoek wandelt u langs de oude stadsmuren en het paleis van de hertogen van Bragança naar het kasteel. Kies voor uw weg terug een andere route via de Largo do Toural met haar 16 e -eeuwse fontein, langs het Martin Sarmento Archeologisch Museum en het José de Guimarães International Arts Centre.
Als u moe bent van een lange dag wandelen, kunt u heerlijk tot rust komen tijdens uw laatste nacht in de Pousada Mosteiro de Guimarães.

Dag 3: Guimaraes - Braga - Viana do Castelo (Minho regio en Green Kust)


Als u heerlijk uitgerust bent rijdt u vandaag van Guimarães naar Viana do Castelo. De rit van ongeveer 90 kilometer leidt u langs Braga, één van Portugalas oudste steden. De oude romeinse stad is ten tijde van keizer Augustus gesticht en deed vervolgens dienst als hoofdstad van de romeinse provincie Gallaecia. Na de val van het Romeinse Rijk kwam de stad achtereenvolgens in handen van de Sueven, de Visigoten en de moslims uit de regio Al-Andalus.

Mocht u daar tijd voor hebben dan raden wij u aan om ten oosten van Braga een bezoek te brengen aan het heiligdom Bom Jesus do Monte. Bezoek deze imposante pelgrimsplek en beklim de barokke trappen (116 meter) of kies voor de kabelbaan om de kerk te bereiken. De zes kapellen maken altijd veel indruk op bezoekers door de imposante beelden die het lijden van Jezus uitbeelden.

U rijdt vervolgens naar de Pousada Viana do Castelo. Gelegen op een heuvel van Santa Luzia, direct achter het heiligdom, heeft u een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Als u tot rust gekomen bent van de reis kunt u aan begin van de avond alvast kennis maken met de kronkelige straatjes, pittoreske pleintjes en het historische centrum van Viana.


Dag 4: Viana do Castelo


Vandaag heeft u de kans om Viana en de omliggende regio goed te bezichtigen. Wat u eigenlijk niet zou mogen missen is het heiligdom van de Sagrado Coraçãode Jesus de Santa Luzia. De bouw van dit prachtige monument heeft van 1904 tot 1959 geduurd en is geïnspireerd op de Romeins-Byzantijnse bouwstijl. U kunt het heiligdom te voet, per auto of met de kabelbaan bereiken.

Dag 5: Van Viana do Castelo naar Amares


Vandaag vertrekt u naar Amares. Uw route leidt u langs Ponte de Lima, een van de mooiste plaatsen in de provincie Minho. De Romeinse brug over de Lima rivier is een levende getuige van het feit dat dit al in de oudheid een belangrijk knooppunt van wegen was. Aan de linker oever van de rivier ziet u de kleurrijke stadsmarkt, een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw.

U overnacht in de Pousada in Amares, dat vlakbij het Nationale Park Peneda-Gerês ligt, dat maar liefst 72.000 hectare groot is. U kunt een bezoek brengen aan Caldas do Gerês (kortweg Gerês genoemd), een kuuroord uit de 19e eeuw. Een rij prachtige Victoriaanse huizen in de hoofdstraat herinneren aan de oude glorie.


Dag 6: Amares - Braga - Porto - Viseu


Vandaag rijdt u van Amares (via Braga en Porto) naar Viseu. Onderweg rijdt u door prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en langs levendige steden. Stop onderweg om te genieten van de traditioneel Portugese cuisine en een praatje te maken met de lokale bevolking.

Als u bent aangekomen op uw bestemming ziet u dat u zult logeren in een prachtige Pousada: Pousada de Viseu is gevestigd in het voormalige 18 e -eeuwse São Teotónio ziekenhuis. U kunt ergenieten van het uitzicht. Wandel door de 15 e -eeuwse toegangspoort naar het historische centrum van Viseu, waar u de imposante kathedraal en het beroemde Museum Grão Vasco vindt.

Dag 7: Viseu - Coimbra - Viseu


Na een heerlijke nacht in de Pousada de Viseu kunt u uw laatste hele dag in Portugal gebruiken om een bezoek te brengen aan het ten zuiden van Viseu gelegen Caramulo gebergte (op circa 35 kilometer afstand). De frisse en schone berglucht zorgt ervoor dat u even helemaal vrij van stress bent. Mensen met longziekten komen hier speciaal voor de gezonde lucht. De romeinse bergpaden leiden langs diverse dolmens en menhirs, achtergebleven getuigen uit een prachtig verleden. Voor de
actieve toerist is het gebergte ideaal want naast de vele wandelroutes kunt u er ook voor kiezen om te raften of kanoën.

Als u liever wat cultuur wilt snuiven, ligt op slechts 85 kilometer afstand de stad Coimbra. Gelegen aan de rivier Mondego staat Coimbra bekend als een levendige stad. De stad herbergt de oudste universiteit van Portugal en staat bekend om de verschillende bouwstijlen die terug te zien zijn in de architectuur.

Los van de universiteit, kathedralen, musea en kloosters staat Coimbra ook bekend om de Fado muziek. Het Portugese levenslied werd vroeger door de armen in de kroegen gezongen, maar behoort tegenwoordig tot het muzikale erfgoed van het land. In de betere restaurants kunt u vaak live Fado zien en horen. De muziek vertelt verhalen over de geschiedenis van Coimbra en het leven dat men vroeger leefde.

Waar u ook besluit heen te gaan, u komt aan het eind van u dag heerlijk tot rust tijdens uw laatste nacht in de Pousada de Viseu.


Dag 8: Terugreis


Vandaag maakt u zich klaar om terug te vliegen naar Nederland. U rijdt van Viseu naar de luchthaven van Porto waar u uw huurauto weer inlevert. De rit is een kleine 140 kilometer. Geniet onderweg nog van de laatste uitzichten op het Portugese landschap.



Hotels


De Pousada Mosteiro de Guimaraes bevindt zich in een 12e eeuws augustijner klooster, dat uitkijkt op Guimarães.
De kamers zijn uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder airconditioning en kabel-tv. De individueel ingerichte kamers liggen aan wat vroeger de kloostergangen waren.  Alle kamers van Pousada Mosteiro de Guimaraes hebben een eigen badkamer.
Pousada Mosteiro de Guimaraes ligt op loopafstand van het centrum van Guimarães en op slechts 2 km van het winkelgebied.
In Pousada Mosteiro de Guimaraes kunt u genieten van het buitenzwembad of een heerlijke wandeling maken door de tuinen.
De Pousada biedt gratis eigen parkeergelegenheid. Het sportpaviljoen van Guimarães ligt op 3 km afstand.



Pousada Viana do Castelo ligt hoog op de Monte de Santa Luzia en biedt uitzicht over de stad Viana do Castelo.
De kamers bieden een panoramischuitzicht over de oceaan of het weelderige landschap. De kamers van Pousada de Viana do Castelo zijn voorzien van airconditioning, kabeltelevisie en een minibar.
Pousada de Viana do Castelo beschikt over een buitenzwembad, een tennisbaan en vele terrasjes waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht.
Het restaurant van Pousada de Viana do Castelo serveert lokale en internationale gastronomische gerechten.
Met de panoramische lift van Santa Luzia kunt u ook een bezoek brengen aan Viana do Castelo en haar restaurants.


Pousada Mosteiro Amares is een luxe hotel dat is gevestigd in een voormalig Cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw.
Het ligt tussen Braga en de bergketen Gerês.
Tot de faciliteiten behoren een buitenzwembad en tennisbanen.
Alle kamers van Pousada Mosteiro de Amares bieden een panoramisch uitzicht op de bergen. De kamers beschikken over kabel-tv, een minibar en een eigen badkamer.
In het restaurant kunt u genieten van zowel Portugese streekspecialiteiten als internationale gerechten.
Het is ook mogelijk om buiten op het terras met panoramisch uitzicht te dineren.

Het Pousada de Viseu is gevestigd in een magnifiek 19e-eeuws gebouw in de stad Viseu. Het biedt ruime kamers, spafaciliteiten, binnen en buitenzwembaden.
De kamers van De Viseu hebben moderne meubels. Ze zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben tevens een ruim gemeubileerd balkon met een panoramisch uitzicht over de stad.

Het stijlvolle restaurant van het Pousada serveert traditionele gerechten, die bereid worden met verse ingrediënten. Lokale specialiteiten zijn de appels van Beira Alta en kaas uit de Serra da Estrela.
U kunt genieten van de sauna en de hot tub of ontspannen tijdens een massage of in het heerlijke Turkse bad.
Het Pousada De Viseu heeft uitzicht op het oude deel van de stad en ligt op 5 minuten lopen van het groene park Florestal de Fontelo.



Locatie


Vluchten
U vliegt naar Porto Airport (OPO)
U vliegt terug vanuit Porto Airport (OPO)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar Porto
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in de Pousadas op basis van logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Ongelimiteerde kilometers
  • Extra WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
Deze Fly Drive Portugal is geheel op maat aan te passen. Wenst u langer te verblijven, een grotere huurauto of vertrek van een bepaalde luchthaven? Vraag vrijblijvend een offerte op. Wij maken met veel plezier een vrijblijvend reisvoorstel voor u aan de hand van uw wensen.

Fly Drive Pousadas Noord Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail