Fly Drive Pousadas Midden Portugal en Alentejo Afbeelding Fly Drive Pousadas Midden Portugal en Alentejo
Fly Drive Pousadas Midden Portugal en Alentejo ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Pousadas

Fly Drive Pousadas Midden Portugal en Alentejo

****

plane hotel car


8 Dagen


Gedurende deze Pousada Fly Drive door Midden Portugal bezoekt u de hoofdstad Lissabon, prachtige historische paleizen en bijzondere kasteelstadjes in de prachtige natuurlijke omgeving van Alentejo. Slenteren langs de mooie stranden van de Costa de Lisboa en wandelen door het natuurgebied Serra da Estrela behoren ook tot de mogelijkheden gedurende deze schitterende Pousada Fly Drive. Werelderfgoed cultuur vindt u onder andere in Lissabon en Evora, heerlijke lokale gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat. U verblijft in mooie Pousadas volgens beschrijving, gelegen op unieke locaties, die verbonden zijn met de rijke tradities van dit fantastische vakantieland. 



Dag 1: Vertrek naar Lissabon


Bij aankomst in Lissabon luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw Pousada hotel, dat gevestigd is in het Palacio De Queluz. Vanuit uw Pousada heeft u tijd om de hoofdstad Lissabon en de Costa de Lisboa te bezoeken. Nabij Queluz vindt u het plaatsje Sintra, waar u diverse paleizen kunt bezoeken die op schitterend groene heuvels gebouwd zijn. Het paleis van Pena is een absolute aanrader. De hoofdstad van Portugal biedt veel bezienswaardigheden zoals de kloosters Mosteiro dos Jeronimos en Torre de Belem, die beide op de UNESCO werelderfgoedlijst genoteerd staan. Het centrum van Lissabon bevindt zich in de wijk Baixa. Hier vindt u het Rossio, het belangrijkste plein van de stad met verschillende restaurants. Ten oosten van het centrum bevindt zich de wijk Alfama, de oude Moorse wijk, bekend om haar smalle straatjes, mooie architectuur en het St. George Kasteel. Om de stad op een comfortabele manier te ontdekken, kunt u tram 28 nemen. Deze oude tramlijn 2 rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon, waaronder de Kathedraal van Lissabon.

2 Overnachtingen in Pousada Palacio De Queluz.

Dag 2: Lissabon


Op de top van zijn beroemde zeven heuvels, op de rechteroever van de brede riviermonding van de Taag, wordt de kosmopolitische Lisboa omringd door een uniek charmant licht. Hoofdstad van Portugal sinds 1147 (toen het werd veroverd van de Moren), is Lissabon een legendarische stad met meer dan 20 eeuwen spannende geschiedenis en de belangrijkste toeristische bestemming in het land. Van de Pombalinos gebouwen van de Baixa (Downtown) met geglazuurde tegelsgevels, tot de smalle middeleeuwse straatjes van de typische en historische wijken van Alfa ma en Bairro Alto, waar 's avonds de Portugese eigen muziekstijl Fado te horen is. Tal van musea en winkels voor alle smaken, Lisboa is een stad vol met de meest uiteenlopende opties. Er zijn verschillende toeristische hoogtepunten in Lissabon, maar sommige zijn absoluut niet te missen, zoals het kasteel van São Jorge, waar verbluffende panorama's over Lisboa zijn schoonheid zullen getuigen; of de oude wijk Mouraria; de prachtige romaanse kathedraal; de prachtige Baixa Pombalina; het majestueuze Jerónimos- klooster, het best bewaarde voorbeeld van de Portugese Manuelijnse bouwstijl, geklasseerd als Werelderfgoed door de UNESCO; de toren van Belém, gebouwd in de belangrijke periode van ontdekkingen; of zelfs de prachtige Estrela-basiliek. In de omgeving van Lissabon, Sintra en al haar romantische omgevingen verdienen een bezoek. Plaats van verkiezing van de internationale intellectuele elite, heeft Sintra de meest gelukkige geesten door de jaren heen geïnspireerd. In de buurt vindt u het Queluz-paleis en het Mafra- klooster / paleis, het grootste religieuze monument in Portugal. Cascais, Estoril en Ericeira liggen om de hoek, aan zee, plaatsen van geschiedenis en traditie, met schitterende landschappen, momenten van gemoedsrust en charmante stranden.


Dag 3: Van Queluz naar Viseu


Op de derde dag vertrekt u naar Viseu. Onderweg kunt u een stop maken in de gezellige stad Coimbra met haar smalle, steile straatjes, eeuwenoude gebouwen en fadohuizen en mooie kathedralen. Viseu is aangename historische stad Viseu. Ook hier is er tijd om te struinen door het middeleeuwse centrum struinen en op terrasjes genieten van de heerlijke lokale specialiteiten.

Overnachting in Pousada de Viseu.

Dag 4: Van Viseu naar Serra da Estrela


Vandaag vertrekt u in oostelijke richting naar de Serra da Estrela. De Serra da Estrela, de westelijke uitloper van het Castiliaans scheidingsgebergte, is sinds 1976 natuurpark. Het beslaat een oppervlak van ruim 100.000 hectare en is daarmee het grootste natuurpark van Portugal. In dit gebied kunt u prachtige wandelingen maken. U overnacht 1 nacht in Pousada de Serra da Estrela

Overnachting in Pousada de Serra da Estrela.

Dag 5: Van Serra da Estrela naar Marvão


Vandaag vertrekt u in zuidoostelijke richting naar Alto Alentejo. Tussen Castelo de Vide en Portalegre op de hoogste top van de Serra de Sao Mamede op slechts een paar kilometer van Spanje verwijderd, ligt de rustige stad Marvao. Naast de overweldigende indrukken die u zult opdoen bij een bezoek aan het kasteel en omliggende muren, is Marvao vooral ook bekend door de prachtige natuur van de Alentejo. Vanuit het kasteel en uw Pousada de Marvao heeft u prachtige vergezichten over de heuvels en bergen rondom dit schattige met witte huisjes bedekte kasteelstadje.

Overnachting in Pousada Santa Maria of Marvão.



Dag 6: Van Marvao naar Vila Viçosa


Op de zesde dag vertrekt u vanuit Marvao in zuidelijke richting naar Pousada Vila Viçosa. Onderweg kunt u stoppen in het marmerstadje Estremoz. Dit charmante stadje ligt op een noordelijke uitloper van het heuvelgebied Serra de Ossa en kijkt uit over boomgaarden met knoestige olijfbomen en kurkeiken. Na het inchecken in uw Pousada de Vila Viçosa heeft u tijd om het voormalige buitenverblijf van de hertogen van Bragança, Paço Ducal, te bezoeken. Ook kunt u een bezoek brengen aan het stadje Elvas en een wandeling maken langs het 6km Aquaduct die sinds 2012 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. U overnacht 1 nacht in Pousada Vila Viçosa.

Overnachting in Pousada Vila Viçosa.

Dag 7: Van Vila Viçosa naar Alcácer do Sal


Op de zevende dag kunt u onderweg naar Alcácer do Sal langs de stad Werelderfgoed-stad Évora rijden. Deze museumstad is bezaaid met historische monumenten uit de tijd van de Romeinen tot de neo-klassieke tijd, met daartussen gotiek, renaissance en barok. U kunt er onder andere een bezoek brengen aan de 12e eeuwse kathedraal, de St. Francisco-kerk, de Romeinse tempel van Diana en het bekende plein Praça do Giraldo. Natuurlijk neemt u ook de tijd om op een van de terrasjes te genieten van een drankje en u te verwonderen over de prachtige smeedijzeren balkonnetjes aan de overkant van het plein. Ook buiten Evora is er veel te zien. Karakteristieke kurkeiken en olijfbomen kenmerken het afwisselende en golvende landschap met bosgebieden en akkers en op bijna iedere heuveltop ontdekt u wel een middeleeuws ommuurd vestigingstadje. U overnacht 1 nacht in Pousada Castelo de Alcácer do Sal.

Overnachting in Pousada Castelo de Alcacer do Sal.



Dag 8: Van Alcacer do Sal naar Lissabon en terugvlucht


Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog langs Reserva Natural do Estuario do Sado rijden waar u een boottocht kunt maken om enkele dolfijnen om uw boot te zien spelen. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Lissabon.



Hotels



Dit luxe hotel ligt in het gebouw dat vroeger gebruikt werd door de Koninklijke Garde van het Hof in het Paleis van Queluz. Het biedt ruime kamers met een satelliet-tv.
De kamers met airconditioning van Pousada Palacio de Queluz zijn individueel ingericht met warme kleuren en elegante, houten meubels. Alle kamers hebben een bureau, een minibar en een eigen badkamer.
In Cozinha Velha, het restaurant van Pousada Palacio de Queluz, kunt u genieten van zowel authentiek Portugese als internationale gerechten. De bar serveert verfrissende drankjes en snacks. Er is ook nog roomservice beschikbaar.
Bij de 24-uursreceptie kunt u een auto huren om de prachtige omgeving te verkennen.
Er is gratis privéparkeergelegenheid. Het centrum van Lissabon ligt op slechts 15 km van Pousada Palacio de Queluz en het is 14 km naar Sintra.




Pousada de Viseu is gevestigd in een magnifiek 19e-eeuws gebouw in de stad Viseu. Het biedt ruime kamers, spafaciliteiten, binnen en buitenzwembaden.
De kamers van De Viseu hebben moderne meubels. Ze zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben tevens een ruim gemeubileerd balkon met een panoramisch uitzicht over de stad.
Het stijlvolle restaurant van het Pousada serveert traditionele gerechten, die bereid worden met verse ingrediënten. Lokale specialiteiten zijn de appels van Beira Alta en kaas uit de Serra da Estrela.
U kunt genieten van de sauna en de hot tub of ontspannen tijdens een massage of in het heerlijke Turkse bad.
Het Pousada De Viseu heeft uitzicht op het oude deel van de stad en ligt op 5 minuten lopen van het groene park Florestal de Fontelo.




Pousada da Serra da Estrela in Covilhã biedt een buiten en een binnenzwembad.

Vanuit het hotel, met gratis WiFi, kijkt u ver en weids uit op het prachtige landschap.
De kamers bieden allemaal airconditioning, een flatscreen-tv en een minibar. In de privébadkamer vindt u een föhn en een douche of een bad. Verder zijn er een bureau, een kluisje en beddengoed aanwezig.
Bovendien kunt u in Pousada da Serra da Estrela in uw kamer van een ontbijt genieten.

Het a -la-carterestaurant serveert een gevarieerd menu. Voor ontspannende momenten wendt u zich tot de bar waar drankjes worden geschonken.
Of u maakt gebruik van de spa, het wellnesscentrum en de fitnessruimte. Naast al deze faciliteiten heeft het hotel een gemeenschappelijke lounge, een recreatieruimte en een bagagedepot. In de omgeving en bij het hotel zijn allerlei activiteiten te ondernemen, zoals skiën. Parkeren is er gratis.
Pousada da Serra da Estrela is midden in het gelijknamige natuurpark gevestigd en op 4 km afstand van de kapel Penhas da Saúde. Op 7 km afstand kunt u het Museu de Lanifícios, ofwel het wolmuseum bezichtigen. De snelweg A23 bereikt u na 15 km vanaf het hotel.
Tot slot is de internationale luchthaven van Lissabon 279 km verderop te vinden.


Dit hotel is gevestigd in een voormalig klooster en ligt vlak bij het historische dorp Vila Viçosa. Het wordt omgeven door weelderige landschapstuinen. Het hotel biedt een buitenzwembad, een ruim terras en een heerlijk restaurant.
De elegante kamers van het Pousada Convento de Vila Viçosa zijn ingericht in warme kleuren. Ze zijn voorzien van houten meubels, een kabel-tv en een marmeren badkamer met een ligbad.
Gasten kunnen van een maaltijd genieten in het restaurant, waar authentieke, lokale gerechten en internationale wijnen geserveerd worden. De loungebar biedt een ongedwongen sfeer en serveert lichte snacks en verfrissende drankjes.
Het buitenzwembad van het Pousada Convento de Vila Viçosa wordt omgeven door ligstoelen en parasols.
Het hotel ligt op 1 km van het station van Vila Viçosa en er is gratis parkeergelegenheid bij de accommodatie.




Dit hotel is gevestigd in het 1000 jaar oude kasteel van Alcácer en biedt een panoramisch uitzicht op de rivier de Sado en zijn groene vallei. Het hotel beschikt onder andere over een buitenzwembad.
Alle kamers van het Pousada Castelo de Alcacer do Sal zijn voorzien van kabel-tv, een minibar en een eigen badkamer. De kamers zijn ingericht in warme kleuren met houten meubels.

In het restaurant worden regionale Portugese schotels en internationale gerechten geserveerd. U kunt genieten van een drankje aan de bar of op het grote zonneterras naast het zwembad.
In de omgeving van Pousada Castelo de Alcacer do Sal is een verscheidenheid aan activiteiten te ondernemen, zoals kanoën, vissen, wandelen en paardrijden.
Het treinstation van Alcácer do Sal ligt op 3 km van het Pousada Castelo de Alcacer do Sal, en Setúbal ligt op slechts 40 minuten rijden. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar.


Locatie


Vluchten
U vliegt naar Lisbon Airport (LIS)
U vliegt terug vanuit Lisbon Airport (LIS)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in charmante Pousadas
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag tot Dag

  • Dag 1: Vertrek naar Lissabon
  • Dag 2: Lissabon
  • Dag 3: Van Queluz naar Viseu
  • Dag 4: Van Viseu naar Serra da Estrela
  • Dag 5: Van Serra da Estrela naar Marvão
  • Dag 6: Van Marvao naar Vila Viçosa
  • Dag 7: Van Vila Viçosa naar Alcácer do Sal
  • Dag 8: Van Alcacer do Sal naar Lissabon en terugvlucht

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Fly Drive Pousadas Midden Portugal en Alentejo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail